KENTSEL DÖNÜŞÜM

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Riskli Bina Tespit Edilmesi
________________________________________
1) RÖLEVE ALINMASI
Binanın projesi varsa projesiyle uyumlu olup olmadığı proje yoksa yeniden rölevesinin alınıp binanın modellemesinin yapılması işlemleridir.
2) KAROT ALINMASI
binanın kritik katının kolonlarından 5 tanesinden 95 mm ve 100 mm çapında silindir beton numunelerinin alınması işlemidir.bu alınan karot numuneleri labaratuvarda yükleme testiyle mukavameti ölçülür ve malzeme dayanımı belirlenir.
3) TEST ÇEKİCİ YAPILMASI
Kritik kattaki kolonların 10 tanesinden test çekici makinesi ile dayanım ölçümü yapılır. test çekici makinesi kolonlara belirli saniye aralıkları ile vuruş darbesi ve sinyal yollayarak bunların geri dönüş sürelerinden betonun kalitesi hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlayan bir sistemdir.
4) DONATI OKUMASI YAPILMASI
Kritik kattan en az üç tane kolona röntgen makinesi ile bakılarak kolonların içindeki demir sayıları ve demir ebatları hakkında bilgi edinmemizi sağlayan bir sistemdir.
5) SIYIRMA YAPILMASI
Kritik kattaki en az 3 adet kolonun l şeklinde demirleri bulunana kadar kırılmasıyla kolonun etriye aralığı boyuna demir sayısı ve ebatları, korozyon olup olmadığını öğrenmemize yarar
6) ZEMİN ETÜDÜ YAPILMASI
Binanın bulunmuş olduğu bölgeye sismik makinesi ile zemin testi yapılmasıdı
7) PERFORMANS ANALİZİ YAPILMASI
Sta4 cad programı ile rbte veya 2007 deprem yönetmeliğine göre binanın modellenip analizinin yapılmasıdır.

8) RAPORUN HAZIRLANMASI VE YETKİLİ KURULUŞA TESLİMİ
Çıkan analiz sonuçlarını rapor haline getirip belediye veya çevre ve şehircilik bakanlığına teslim edilmesi işlemleridir.